Rugbyers niet naar Rusland voor duels, streep door Grand Slam judo in Kazan

26 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 26 februari 2022 – De Nederlandse rugbyteams reizen half maart niet af naar Rusland voor interlands. De wedstrijden zouden op 12 maart worden gespeeld. Het gaat om zowel de mannen- als vrouwenselectie.

“De oorlogssituatie in Oekraïne is voor Rugby Europe aanleiding geweest beide duels in het nabijgelegen Sotsji onmiddellijk te annuleren. Uiteraard voegt Rugby Nederland zich naar dit besluit. De veiligheid van onze spelers en begeleiding staat voorop”, aldus technisch directeur Kristof Vanhout.

Er wordt later naar de mogelijkheid gekeken om de wedstrijden op neutraal terrein te spelen of te verplaatsen naar een ander tijdstip, aldus Rugby Nederland.

Het international olympisch comité (IOC) riep sportbonden er vrijdag al toe op wedstrijden in Rusland en Belarus te schrappen.

Vanwege de Russische inval in buurland Oekraïne gaat ook de Grand Slam judo van eind mei in het Russische Kazan niet door, zo heeft de internationale judofederatie IJF bekendgemaakt.

“We zijn zeer bedroefd vanwege de huidige situatie”, aldus IJF-voorzitter Marius Vizer. “Het is het gevolg van een ontoereikende dialoog op internationaal niveau. De judofamilie hoopt dat er snel een oplossing gevonden wordt en dat er snel weer stabiliteit is in Oost-Europa en de rest van de wereld.”

Daarnaast is de loting voor het WK volleybal voor vrouwen ten minste een week uitgesteld. De loting stond gepland  voor maandagavond. “De nieuwe datum voor de loting wordt zo snel mogelijk na het vaststellen gecommuniceerd”, aldus de Nevobo. Het WK voor de volleybalsters wordt later dit jaar in Nederland en Polen gehouden.

-nu.nl-