Ruim 2300 leerkrachten getraind in ontwikkelingsgericht onderwijs

13 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 13 februari 2022- Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in de maand december ruim 2300 leerkrachten getraind in ontwikkelingsgericht onderwijs. Volgens Rosanda Apai-Courtar directeur van het Centrum voor Nascholing in Suriname (CeNaSu) is deze training bedoelt om de leerkrachten de vernieuwingen binnen het onderwijs bij te brengen.

Het is de bedoeling dat leerkrachten werken aan het niveau van het kind. Er moet sprake zijn van specifieke ondersteuning vanuit de leerkracht. Met de onderwijs vernieuwingen wil het ministerie ook dat de ouders de leerstof begrijpen en doornemen met de leerlingen.

Er zijn ook trainingen verzorgd over leerlingen die geweld gebruiken op scholen. Deze training en gendersensitieve preventie en aanpak van gedragsprobelemen moeten de leerkrachten in staat stellen beter om te gaan met leerlingen die afwijkend gedrag vertonen op school. Volgens Apai zullen deze trainingen niet alleen verzorgd worden op L.B.O niveau maar ook op de MULO scholen.