Ruim 300 grondbeschikkingen uitgereikt aan verpleegkundigen

13 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 13 mei 2022- President Chandrikapersad Santokhi heeft samen met vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer op donderdag 12 mei 2022 ruim 300 grondbeschikkingen overhandigd aan verpleegkundigen, die sinds 2019 een aanvraag hebben gedaan naar een stuk grond. Het staatshoofd heeft de merkwaardige prestatie van de verpleegkundigen tijdens de aanhoudende coronapandemie erkent.

Daarom is er door minister Vorswijk werk van gemaakt om de aanvragen van de verpleegkundigen in te willigen. Er zijn 270 grondbeschikkingen en 93 bereidverklaringen overhandigd aan de verpleegkundigen. Het staatshoofd heeft hierbij de nadruk gelegd op de belofte die gemaakt werd aan het begin van zijn regeerperiode. Een vertegenwoordiger van de verpleegkundigen, Heliante Bennanon, heeft tijdens haar dankwoord aangegeven ingenomen te zijn met dit bijzonder moment van overhandiging. “Een lang gekoesterde wens van vele verpleegkundigen is in vervulling gegaan. Met deze bewuste stap zal de toekomst van de zorgverlening gegarandeerd zijn”, merkte de zorgmedewerker op.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf zijn complimenten aan de verpleegkundigen in het geheel. “Zie deze toewijzing als een enorme stap in uw leven”, waren de aanmoedigende woorden van de regeringsfunctionaris naar de verpleegkundigen toe. De districtsbestuurder heeft bij uitstek de prestaties van de verpleegkundigen benadrukt.