Russen beschuldigen Oekraïne van raketaanval op oliedepot in Rusland

1 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 01 april 2022 – Een oliedepot in de Russische stad Belgorod, op zo’n 35 kilometer van de grens met Oekraïne, is vrijdagochtend getroffen bij een raketaanval. Volgens de gouverneur van de Russische regio is de brandstofopslag aangevallen door militaire aanvalshelikopters van het Oekraïense leger. Na de vermeende aanval ontstond er een grote brand.

Als de beweringen kloppen, zou het de eerste Oekraïense aanval op Russische bodem zijn sinds de Russische inval in Oekraïne eind februari.

Op sociale media gaan veel (ongeverifieerde) video’s rond waarin te zien is dat raketten vanaf kleine hoogte worden afgevuurd op het oliedepot. Ook circuleren er beelden van een Mil Mi-24-aanvalshelikopter die overvliegt. Daarnaast zijn er foto’s en video’s van een grote brand en zwarte rookwolken rond de opslag.

Volgens de Russische gouverneur raakten zeker twee arbeiders gewond bij de aanval. Desondanks verklaarde het Russische oliebedrijf Rosneft, dat eigenaar van het depot is, dat niemand gewond is geraakt. Het concern zei niets over de oorzaak van de brand.

Oekraïne heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

-nu.nl-