Samenleving niet goed geïnformeerd over het NRA rapport

12 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 februari 2022- De overheid heeft de samenleving niet goed geïnformeerd over de negatieve gevolgen van blacklisting van het National Risk Assessment (NRA)-rapport.  Volgens Hans Breeveld, gewezen DNA-lid, is de kleine man zich er niet van bewust welke gevolgen een negatieve beoordeling met zich zal meebrengen. Ook moet er sprake zijn van handhaving en controle  van de aangenomen wetgeving in De Nationale Assemblee.

 In het kader van transparantie heeft Tabto Group N.V van de week een congres gehouden met alle actoren die direct en indirect betrokken zijn geweest bij de samenstelling van het NRA-rapport. Volgens Brigitte Wong Tham Soeng, CEO van Tabto Group N.V., is het van belang dat de verschillende onderwerpen breedvoerig worden besproken. Iedere sector moet het belang van dit rapport begrijpen. Als Suriname negatief wordt beoordeeld, zal dat een negatief effect hebben op iedere sector, ongeacht de geleverde diensten. Buitenlandse bedrijven zullen dan ook geen zaken willen doen met Suriname, als wij op de blacklist voorkomen. Het vertrouwen van het buitenland in Suriname zal beschadigd zijn.

Volgens Winston Wilson, strategisch partner Tabto Group N.V., moet er nog heel veel gebeuren, wil Suriname een goede beoordeling krijgen van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF).