Samenleving nog niet genoeg bewust van cyberbullying

15 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 april 2022- De Surinaamse gemeenschap is nog onvoldoende bewust van digitaal pesten, beter bekend als cyber-bullying. Dit zegt Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Curden. Volgens hem zien personen het niet in dat cyberbullying valt onder pesten. De afgelopen dagen doet er zich een incident voor op sociale media waarbij jonge vrouwen die meedoen aan een schoonheidscontest, worden gepest. 

Volgens bestuurslid Jermain Tjin-A-Koeng van stichting Beauty’s of Suriname Pageant, is het niet de eerste keer dat de organisatie met pesten wordt geconfronteerd. Sinds het 10-jarig bestaan, lijkt het er nu wel op dat men agressiever is gaan pesten via sociale media.  Praten alleen, is niet de oplossing. Personen moeten vaker geïnformeerd worden over de gevolgen die pesten met zich meebrengt, zegt Cruden.

Volgens Tjin-A-Koeng zijn er gesprekken gevoerd met de missen over hoe om te gaan met pesten. Er worden speciale trainingen hierover verzorgd aan de deelnemers. Tjin-A Koeng geeft verder aan dat het goed zou zijn als de samenleving er bij stilstaat hoeveel pijn en verdriet er iemand wordt aangedaan door bepaalde uitlatingen.