On: 15 March 2019
In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 maart 2019 – In verband met de overstap naar het verschaffen van elektronische visa en toeristenkaarten door het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft een ondertekening voor de officiële samenwerking met de VFS Global plaats gehad tussen de waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman en de “VFS Regional Head of the Americas”, Bernhard Vijaikumar.

Deze elektronische visa regeling zal een efficiëntere en veiligere manier bieden voor de aanvraag, afhandeling, en afgifte van visa en toeristenkaart.

Het VFS Global Hoofdkwartier is gevestigd in Dubai en is wereldwijd één van de grootste technologische diensten specialist voor landen op het gebied van visa- en paspoort-uitgifte- gerelateerde administratieve taken.

In februari 2019 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met VFS Global een tweedaagse e-visa workshop georganiseerd. De delegatie van VFS Global werd toen naar Suriname begeleid door Edward Palmer, “Senior General Manager – UK Visas and Immigration VFS Global”. Waarnemend directeur Truideman bestempelde deze workshop als één van de belangrijke stappen in de aanloop naar de introductie van de elektronische visa en toeristenkaarten die het huidig systeem zal moeten vervangen. “Omdat Suriname veel te bieden heeft moet de visum en toeristen kaart procedure eenvoudig en vertrouwelijk zijn voor reizigers”, aldus Truideman. Deze onlinedienst moet personen die wensen af te reizen naar Suriname, met name toeristen, instaat stellen om vanuit de comfort van hun huiskamer een visum of toeristen kaart aan te vragen en eveneens de betaling elektronisch te kunnen voldoen. De ondertekening heeft op 7 maart plaats gehad.

-Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken-