SBF – ITC Kokostrainingen van start

30 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 30 juli 2022- Op vrijdag 29 juli 2022 vond de eerste kokostraining plaats van de Suriname Business Forum en International Trade Center in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Deze kokostraining werd verzorgd in het Lalla Rookh-gebouw met als doel kokosverwerkers kennis bij te brengen over productieprocessen bij de verwerking van kokos.

De eerste training is gericht op het produceren van Cold Pressed Virgin Coconut Oil. Deze kokosolie is helder en bevat meer vitaminen, is bijna geurloos en heel goed voor de gezondheid. Wereldwijd is er een grote vraag naar Virgin Coconut Oil.

De tweede training is gericht op de productie van kokoswater. Ook wereldwijd is er een hele grote vraag naar kokoswater. In Suriname is de vraag zo groot dat het al is uitverkocht voordat het geproduceerd is. Het is hierbij wel van erg belangrijk dat het kokoswater op een hygiënische manier wordt geproduceerd en direct wordt gekoeld.

De laatste training gaat over de verwerking van het kokosafval. Dit afval kan gebruikt worden om een groot scala van producten te maken zoals; cocopeat, bezems, vloermatten, touw en zelfs kleding. De deelnemers zijn voornamelijk ondernemers die werken met kokosnoten of kokosolie. Kokosolie is een belangrijk bestanddeel voor het maken van cosmetische producten. In 3 uren hebben de deelnemers middels een vol en leerrijk programma de nodige kennis opgedaan in onder kokos in de landbouw, kokosverwerking tot olie en waste management van kokos.