SBWB houdt na twee jaar Nationale kampioenschappen

15 March 2022

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 maart 2022- De Surinaamse Bodybuilding & Weight lifting Bond (SBWB) organiseert zaterdag 26 maart 2022 de Nationale Kampioenschappen 2021. Deze kampioenschappen worden na een periode van twee jaar weer gehouden. Vanwege de Covid-19-situatie en de lockdowns, kon deze in november 2021 niet doorgaan.

Op zondag 13 maart is de teach-in geweest waarbij er afspraken zijn gemaakt in verband met de wedstrijden. De wedstrijden zullen worden gehouden in Sana Budaya omdat het een open locatie is.

In totaal hebben 30 atleten zich geregistreerd en de categorieën waarin gestreden zullen worden zijn Bodybuilding (A,B,C), Bikini Fitness, Men Physique, Classic Physique.

De bodybuilding kampioen Fabian Wheel zal niet van de partij zijn. Hij gaat deelnemen aan de Giovanni Arendz Classics op Aruba en gaat voor zijn professionele status. Randal Haakmat gaat zijn titel als 1e Classic Physique kampioen (2019) verdedigen. De Classic Physique is een nieuwe categorie die in 2019 werd geïntroduceerd.

In november 2022 vinden de reguliere wedstrijden plaats en worden de kampioenen voor dit jaar gekroond. Chairme Konigferander, die sinds 2018 voorzitster van de Bodybuilding Bond is, vind het een eer om de 1ste vrouwelijke voorzitter van SBWB te mogen zijn. Zij heeft twee termijnen mogen dienen in deze functie. De eerstvolgende verkiezingen vinden in mei 2022 plaats.