Scheefgroei economie moet rechtgetrokken worden

4 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 augustus 2021- De scheefgroei van de economie moet gecorrigeerd worden. Dit legde minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning gister uit in De Nationale Assemblee, waar vragen van DNA-leden, inzake de wetswijziging van de wet omzetbelasting 1997, worden beantwoord. De bewindsman gaf aan dat er drastische maatregelen genomen moeten worden. Hij is zich ervan bewust dat deze maatregelen niet door eenieder geaccepteerd zullen worden.

Het wijzigen van diverse tarieven, is onderdeel van deze wetswijziging. Zo zijn de tarieven voor het leveren van goederen gestegen van 10% naar 12% en is het verrichten van belastingdiensten aangepast van 8% naar 12%.  De aanpassing van de tarieven geldt, volgens minister Achaibersing, niet voor basisgoederen en ook niet voor vrijgestelde diensten.

De Financiën topman bevestigde dat door de verhoging van de omzetbelasting, de prijzen van goederen en diensten zullen stijgen. Ondertussen werkt de regering ook aan het stimuleren van de lokale productie.

-STVS Nieuwsredactie-