Scholen blijven normaal open

9 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 09 januari 2022- Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft besloten dat alle scholen voor basis, VOJ en leerjaar 9 maandag normaal open blijven.

Minister Marie Levens en de directie van het ministerie hebben zaterdag toch meerdere betrokken partijen gesproken waaronder de onderwijsbonden. Zij gaven aan dat de opkomst van de leerkrachten afgelopen vrijdag goed was. Zij zien geen reden tot het sluiten van de scholen.

De schoolleiders zullen verder zelf  duidelijke gedetailleerde instructies geven zoals gebruikelijk is, omdat niet alle leerlingen tegelijk op school kunnen. Het MinOWC doet een dringend beroep op leerkrachten, schoolleiders en ouders om de Covid-19 protocollen strikt na te leven.

Dit betekent vooral dat er niet meer dan 15 leerlingen per groep/klas op school mogen zijn en dat men naast 1.5 meter afstand, bij aankomst op school de temperatuur meet. De handen dienen ontsmet te worden en men dient er op toe te zien dat elk één de mondkap opheeft, stelt het ministerie.

Het ministerie blijft PPE-materiaal naar de scholen toe distribueren en blijft in nauw contact met het ministerie van Volksgezondheid en internationale partners zoals het UNICEF die blijven adviseren scholen open te houden.