Scholen worden voorzien van internet

20 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 april 2021- Alle scholen worden voorzien van gratis internet. Dit maakte president Chan Santokhi vorige week bekend tijdens de regeringspersconferentie. Hierdoor kunnen leerkrachten en leerlingen toegang krijgen tot verantwoord online-onderwijs. Websites die geen bijdrage leveren aan het onderwijsproces, worden geblokkeerd. Hieronder vallen ook de diverse social media sites.

Er is al geruime tijd een roep vanuit de samenleving voor het volgen van online lessen. De leerlingen zitten thuis vanwege de verscherpte Covid-19-maatregelen. Online lessen zouden nu dus goed van pas komen. Maar, de infrastructuur en de hoge internetprijzen laten dat niet toe. Dit haalde minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan tijdens de zoom-persconferentie op 1 februari. Er wordt vooralsnog gewerkt met gedrukt materiaal en programma’s via de media.

Intussen is het project, dat landelijk uitgevoerd moet worden, al gepresenteerd aan Telesur. De infrastructuur van het binnenland zal aangepast worden, zodat de gemeenschappen aldaar ook gebruik kunnen maken van online-onderwijs.

-Nieuwsdienst-