Schoolleiders binnenland gaan pas bij lage waterstand terug naar hun dorp

10 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 10 april 2022- “Pas als de waterstand is genormaliseerd, zullen wij terugkeren naar de dorpen.” Dit zegt Leandro Simson, voorzitter van het Platform Schoolleiders Binnenland. De organisatie heeft afgelopen dinsdag een gesprek gehad met het ministerie van Onderwijs. De vele problemen waarmee de leerkrachten dagelijks te kampen hebben in het binnenland, werden besproken. De situatie in het binnenland is nog niet genormaliseerd. Maar, het ministerie zal er alles aan doen om de leerkrachten tegemoet te komen.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe en wanneer het ministerie zal inkomen met de nodige hulp voor de leerkrachten van het binnenland. De contactgegevens van de leraren die enorme schade hebben geleden door de wateroverlast, zijn ondertussen doorgegeven.

Het is de bedoeling dat de leerkrachten een paar dagen voor aanvang van het derde kwartaal vertrekken naar hun dorpen. Tenzij de waterstand tegen die tijd nog hoog is. Over de andere personen die niet afreizen naar het binnenland, zegt Simson het volgende.

Het platform Schoolleiders Binnenland is op 1 oktober 2021 in het leven geroepen. Het is de bedoeling dat het veel beter zal gaan met de leerkrachten in het binnenland, terwijl het kind, al met al, centraal staat in het onderwijs.