Schouten voor tweede keer wereldkampioene op massastart

11 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 11 februari 2019 – Irene Schouten is gisteren bij de WK afstanden in het Duitse Inzell voor de tweede keer wereldkampioene geworden op de massastart. Bij de mannen prolongeerde de Amerikaan Joey Mantia zijn titel op dit onderdeel.
De 26-jarige Schouten hield in de sprint de Canadese Ivanie Blondin achter zich. Elizaveta Kazelina uit Rusland eindigde op gepaste afstand als derde.
Een halve ronde voor het einde ging Blondin de sprint aan, waarna Schouten haar passeerde en de Canadese ruim voorbleef. Melissa Wijfje, de andere Nederlandse deelnemer, eindigde als tiende.

De Italiaanse Francesca Lollobrigida, leidster in het wereldbekerklassement, moest genoegen nemen met de vierde plek. Titelverdedigster Kim Bo-reum uit Zuid-Korea kwam halverwege de wedstrijd hard ten val.
In 2015 veroverde Schouten ook al de wereldtitel op de massastart. Vorig jaar won ze bij de Olympische Spelen in Pyeongchang het brons op het onderdeel, dat sinds 2015 op het programma staat bij de WK afstanden.

Mantia prolongeert wereldtitel op massastart
Bij de mannen greep Mantia het goud in een chaotische sprint. De 33-jarige Mantia, die in 2017 ook triomfeerde, bleef de Zuid-Koreanen Um Cheon-ho (tweede) en Chung Jae-won (derde) voor.
De Nederlanders kwamen er niet aan te pas op de massastart. Chris Huizinga eindigde als twaalfde en Douwe de Vries kwam niet verder dan de dertiende plek.
Olympisch kampioen Lee Seung-hoon, die in 2016 de wereldtitel veroverde op deze discipline, ontbrak in Inzell.

-nu.nl-