Schulting ‘niet normal blij’ met eerste wereldtitel allround

11 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 11 maart 2019- Suzanne Schulting was door het dolle heen, nadat ze gisteren met een zege op de 3.000 meter als eerste Nederlandse vrouw de wereldtitel allround shorttrack pakte.
De Olympisch kampioen op de 1.000 meter liet op de afsluitende race in Sofia haar Zuid-Koreaanse rivaal Choi Min-jeong achter zich. Ze maakte haar achterstand van acht punten daarmee volledig goed.
“Ik ben echt heel blij, echt niet normaal”, zei de 21-jarige Friezin tegen de NOS. “Ik heb gewoon een heel goede rit gereden, al moet het nog een beetje bezinken wat er gebeurd is. Dit is bizar.”

Schulting begon de dag met een flinke achterstand, nadat ze op de 1.500 meter gediskwalificeerd werd. Ze won de 1.000 meter, waarna ze haar kansen op de super finale op de 3.000 meter in eigen hand had.
“Ik wilde dit fantastische jaar heel graag afsluiten met de wereldtitel, maar gisteren dacht ik dat die droom in duigen viel”, keek Schulting terug op haar diskwalificatie.
Schulting werd eerder dit jaar ook al Europees kampioen en was bij de wereldbeker de beste op de 1.000 en de 1.500 meter. Ze mag dan ook spreken van en topjaar, waarin ze naar eigen zeggen vooral op mentaal vlak een stap gezet heeft.
“Ik heb hard gewerkt, maar dat heb ik altijd gedaan. Het verschil met eerdere jaren is mentaal. Ik ben een stuk volwassener geworden, meer een topsporter. Ik weet precies waar ik op moet focussen en dat heb ik het hele jaar gedaan.”
Vorig jaar werd Schulting al Olympisch kampioen op de 1.000 meter en die titel werkte motiverend. “Ik wilde geen eendagsvlieg zijn, maar laten zien dat ik altijd en overal de beste van de wereld kan zijn. Het is fantastisch dat dat gelukt is.”
-nu.nl-