Seedorf met Kameroen aan Ghana gekoppeld in groepsfase Afrika Cup

13 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 13 april 2019 – Bondscoach Clarence Seedorf is met Kameroen aan onder meer Ghana gekoppeld in de groepsfase van de Afrika Cup. Marokko treft komende zomer onder meer Ivoorkust.

Kameroen werd bij de loting verder gekoppeld aan Benin en Guinee-Bissau, twee op papier minder sterke landen. Marokko, waarvoor de nodige Eredivisie-spelers uitkomen, neemt het behalve tegen Ivoorkust op tegen Zuid-Afrika en Namibië.

Kameroen, met vermoedelijk Ajacied André Onana op doel, zou het toernooi aanvankelijk organiseren. De continentale bond nam Kameroen de organisatieaf vanwege financiële problemen. Egypte is nu de gastheer.

De editie van 2019 begint op 15 juni en de finale is op 7 juli. De afgelopen jaren werd het toernooi steevast in de winter gehouden, maar daar wordt nu van afgeweken om niet te dubbelen met het programma in de Europese competities.

Voor Seedorf wordt de Afrika Cup van komende zomer zijn eerste grote toernooi als bondscoach van de ‘Ontembare Leeuwen’. De 87-voudig international Oranje-international wordt geassisteerd door Patrick Kluivert.

-Bron: nu.nl-