Seedorf plaatst zich met Kameroen voor Afrika Cup dankzij zege op Comoren

23 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 maart 2019 – Clarence Seedorf heeft zich zaterdag met Kameroen geplaatst voor de Afrika Cup. De Nederlandse coach zag zijn ploeg in de laatste kwalificatiewedstrijd met 3-0 winnen van de Comoren.
Kameroen had aan een gelijkspel tegen de Comoren genoeg om kwalificatie voor de Afrika Cup van later dit jaar af te dwingen.
‘De Ontembare Leeuwen’ kwamen in Yaoundé acht minuten voor rust op voorsprong. Eric-Maxim Choupo-Moting tikte de bal van dichtbij binnen.
Christian Bassogog verdubbelde de marge acht minuten na rust en invaller Clinton N’Jie stelde het ticket in de slotfase veilig. Ajax-doelman André Onana stond de hele wedstrijd onder de lat bij de ploeg van Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert.
Door de overwinning eindigt Kameroen achter Marokko, dat al zeker was van deelname aan de Afrika Cup, als tweede in groep B. Beide landen verzamelden elf punten, maar ‘De Leeuwen van de Atlas’ hebben een beter doelsaldo.
Aanvankelijk zou Kameroen de komende editie van de Afrika Cup organiseren, maar het land werd de status van gastland eind vorig jaar ontnomen omdat het niet goed voorbereid zou zijn.
Daarop ging de organisatie naar Egypte. Vanwege de ramadan werd de start van het toernooi verschoven van 13 naar 21 juni. De finale wordt op 19 juli gespeeld.

Burundi maakt debuut op Afrika Cup
Behalve Kameroen kwalificeerde Burundi zich voor de Afrika Cup. Dat land had voldoende aan een 1-1-gelijkspel tegen Gabon, met onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang in de ploeg, en plaatste zich zo voor het eerst voor het eindtoernooi.
Cedric Amissi bracht de Burundezen een klein kwartier op voorsprong in Bujumbura, waarna Omar Ngandu de spanning met een eigen doelpunt nog terugbracht.
Door het gelijkspel eindigt Burundi achter Mali als tweede in groep C.
Burundi is niet het enige land dat dit jaar debuteert op de Afrika Cup. Eerder kwalificeerden Madagaskar en Mauritanië zich voor het eerst.

-nu.nl-