Seksueel misbruik bij kinderen nog steeds een taboe

23 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 23 juni 2021- Seksueel misbruik van kinderen komt nu vaker voor via diverse internetkanalen. Dit bevestigen Kinder- en Jeugdpsycholoog Meriam Irving-May en jurist Maya Manohar. Tegenwoordig zijn veel meer kinderen bezig op het internet. Het is daarom van belang dat ouders en verzorgers controleren welke sites hun kinderen bezoeken.

De slachtoffers hebben nooit schuld als het gaat om misbruik. Geef kinderen nooit het gevoel dat zij niet gehoord worden. Vooral in geval van seksueel misbruik. Juljo Cruden, kinder- en Jeugdpsycholoog gaat in op het feit dat seksueel misbruik nog in een taboesfeer wordt geplaatst.

Seksueel misbruik kan op verschillende momenten herkend worden. Deze vorm van geweld komt bij zowel meisjes als jongens voor. Ouders kunnen uit het gedrag van hun kind ontdekken als er iets mis is. Er moet gelet worden op signalen zoals, bang zijn om verschoond te worden of om in bad te gaan. Maar ook kinderen die zich laten prostitueren of toeschouwer zijn van seksuele handelingen, vertonen ander gedrag. Deze signalen vallen onder gekleurde signalen.

Suriname heeft in 1993 het internationaal verdrag voor de Rechten van het Kind ondertekend. Het land is vanaf toen verplicht om wetten aan te nemen ter bescherming van onze kinderen. Volgens Maya Manohar zouden leerkrachten getraind moeten worden in hoe om te gaan met kinderen die seksueel misbruikt zijn.

-STVS Nieuwsredactie-