Seminar ‘Doing Business’ moet wederzijdse handel bevorderen

1 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 1 juli 2022- Er moeten mogelijkheden bekeken worden om samen te werken ter bevordering van wederzijdse handel. Dit kwam gisteren naar voren tijdens het seminar ‘Doing Business’, georganiseerd door de Trinidad en Tobago Manufacturers Association (TTMA), ondersteund door het Suriname Business Development Center (SBC).

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken verrichtte de opening. Zij legde de nadruk op het belang van een ondernemersklimaat en het stimuleren van het concurrentievermogen middels innovatie in verschillende sectoren.

De minister gaf verder aan dat de aandacht momenteel wordt gevestigd op een verbeterd vestigingsklimaat dat moet leiden tot een sterke concurrentiepositie, innovatieve producten en processen. Daarbij moet volgens haar de bescherming van intellectuele eigendommen niet vergeten worden.

Voorts zei Kuldipsingh dat de overheid continue werkt aan het verbeteren van zakendoen met Suriname en de Surinaamse ondernemingen, alsook het faciliteren van bedrijven en investeerders.