Sevilla ontslaat trainer Lopetegui half uur na afstraffing tegen Dortmund

6 October 2022

Comments: 0

Sevilla heeft trainer Julen Lopetegui woensdagavond ontslagen. De 56-jarige Lopetegui stond sinds 2019 aan het roer bij Sevilla. In 2020 werd de Europa League nog gewonnen, maar dit seizoen vielen de resultaten tegen. Sevilla staat op een beschamende zeventiende plek in La Liga en ook in de Champions League zijn de prestaties niet om over naar huis te schrijven. Lopetegui schoof na de wedstrijd – en zijn ontslag – nog wel aan voor een persconferentie, maar van wrok leek geen sprake. ”Ik heb veel gemengde gevoelens die moeilijk te beschrijven zijn. Maar het eerste wat in me opkomt, is dat ik de club, de stad, mijn spelers en de fans heel erg dankbaar ben voor mijn tijd hier”.

”We hebben samen veel mooie momenten meegemaakt. Er is ook een ander sentiment, namelijk verdriet dat ik vertrek bij een club die ik liefheb, maar ik weet zeker dat dat gevoel over zal gaan”. Voormalig doelman Lopetegui had een aansprekend CV voordat hij in 2019 bij Sevilla werd aangesteld.