Shri Satyanarain Sociaal Cultureel- en Sport Vereniging naar Trinidad voor 7-daagse sessie

26 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De Shri Satyanarain Sociaal Cultureel- en Sport Vereniging (SS-SCSV) is op 11 februari 1997 opgericht en is meer dan 25 jaren actief op het culturele vlak. De voorzitter, Pandit Bisnoepersad Dwarka, geeft leiding aan de groep, bestaande uit 17 leden variërend tussen de 16 en 82 jaar, die zich voornamelijk bezighouden met het zingen van de Chauwtaal en de Jhaal Ramayen.

Ramayen is een vermaard Indisch heldendicht, in het Sanskrit, waarin de lotgevallen van God Shri Ram bezongen zijn. Geïnspireerd door de motivatie om Jhaal Ramayen actief te houden in en buiten Suriname, was de Shri Satyanarain Sociaal Cultureel- en Sport Vereniging uitgenodigd voor een 7-daagse Jhaal Ramayen Sessie te Trinidad en Tobago voor de periode 6 – 12 september, op uitnodiging van Surujdeo Mangaroo in samenwerking met de National Council of Indian Culture of Trinidad met als hoofddoel het uitwisselen van culturele kennis met betrekking tot de Jhaal Ramayan zang, muziek, methodiek en oorsprong ervan.

Het publiek van Trinidad was heel erg onder de indruk van de Surinaamse Jhaal Ramayen, daar zij niet gewend zijn dat de Jhaal Ramayen middels muzikale begeleiding van de nagara wordt gezongen.

Op Trinidad en Tobago zijn slechts twee actieve Ramayen groepen, waarbij de muzikale begeleiding middels de dhol wordt gedaan tijdens het bezingen van de Jhaal Ramayen.

“Het bezoek was niet alleen beperkt tot optredens in de verschillende tempels, maar ook sightseeing en leuke evenementen waren ingepland. Na het bezoek aan Trinidad & Tobago heeft de SS-SCSV een hechte band opgebouwd met de National Council of Indian Culture, waarvan wij de profijt willen hebben om onze cultuur te behouden en blijven verspreiden in – en buiten Suriname.”