Sinopharm-vaccins symbolisch overhandigd aan president Santokhi

3 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 3 juli 2021- De symbolische overhandiging van 100.000 Sinopharm-vaccins heeft vandaag plaatsgevonden bij het Presidentieel Paleis. Hongyan Ren, de chargé d’affaires van de Chinese ambassade overhandigde het eerste vaccin aan president Chandrikapersad Santokhi. Er zijn ook medische verbruiksartikelen gedoneerd door China.

Hongyan Ren accentueert dat de Volksrepubliek China altijd bereid is om Suriname te ondersteunen.  “Wij zijn twee bevriende naties met goede strategische samenwerkingen op verschillende gebieden. Met deze donatie hoopt president Xi Jinping een reële bijdrage te kunnen leveren aan het beheersbaar maken van de Covid-19-pandemie in Suriname”, zei de diplomaat.

President Santokhi gaf aan dat er nu veel meer mensen in Suriname gevaccineerd kunnen worden.  “Het is van eminent belang dat de vaccinatie-ratio blijft stijgen, zodat wij samen de pandemie verslaan”, merkte het staatshoofd op. De regeringsleider heeft de Sinopharm-vaccins overhandigd aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

-STVS Nieuwsredactie-