Situatie in ziekenhuizen zorgwekkend

11 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 11 mei 2021- “De zorgverleners werken dagelijks onder een hoge druk en hebben te kampen met hevige stress. Wat mij nog meer zorgen baart, is de aanhoudende druk op de Intensive Care Units (ICU). De situatie in de ziekenhuizen is  triest om aan te zien en om aan te horen hoe het daar allemaal verloopt”. Woorden van Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin. De minister is van mening dat de samenleving Covid-19 nog aan het onderschatten is.

Er vindt  optimale oriëntatie plaats binnen de verschillende ziekenhuizen. Volgens de minister, zijn de bedden op de ICU constant bezet door covid-patienten. “Als iemand weg gaat of komt te overlijden, worden de bedden snel weer bezet door andere patiënten. Dat geeft aan dat we in een ernstige situatie van COVID-19 verkeren”, aldus de minister.

De situatie is zeer zorgwekkend. De meeste mensen die geïnfecteerd raken met het virus, hebben vaak genoeg een onderliggende ziekte. Ook speelt het overgewicht volgens Ramadhin, een belangrijke factor, die bij COVID-19 voor ernstige problemen kan zorgen.

Minister Ramadhin, vindt het een enorme uitdaging om de gezondheid van de mensen te beschermen, het is de keiharde realiteit. Voor de zorgverleners is het niet makkelijk om dubbele diensten te draaien en in zo een erbarmelijke situatie te werken.

-STVS Website-