Slavia-huurling Van Buren juicht voor Feyenoord: ‘Dat mag ik zeggen, toch?’

7 April 2022

Comments: 0

Donderdag 07 April 2022- Mick van Buren staat onder contract bij Slavia Praag, maar zal donderdag juichen als Feyenoord scoort. ‘’Feyenoord heeft meer individuele kwaliteit’’. Toen hij Feyenoord voor de tweede keer dit seizoen gekoppeld zag worden aan Slavia, baalde Van Buren. ‘’Ik heb jaren voor Slavia gespeeld en nooit troffen ze een Nederlandse tegenstander’’.

Van Buren, die in de Eredivisie voor Excelsior en ADO Den Haag speelde, weet als Feyenoord-fan en huurling van Slavia veel van beide clubs. ‘’Feyenoord heeft meer individuele kwaliteit’’. Het zal geen ‘eitje’ worden voor Feyenoord. ‘’De spelers gaan voor elkaar door het vuur, maar dat is bij Feyenoord ook het geval’’, zegt hij. Feyenoord moet uitkijken voor de 21-jarige Nigeriaan Yira Sor, vertelt Van Buren. ‘’Hij kan zichzelf uit het niets lanceren en is voor iedere tegenstander levensgevaarlijk’’.

‘Ik had graag laten zien dat ik het niveau heb’

De heenwedstrijd in De Kuip is donderdagavond mogelijk al beslissend, denkt Van Buren. In de groepsfase won Feyenoord thuis met 2-1 van Slavia en in Praag werd het 2-2. ‘’Dan zei ik gewoon dat ik hoopte dat ze allebei doorgingen, wat gelukkig ook gebeurde’’. ‘’Nu zeg ik dat ik voor Feyenoord juich. Dat mag ik stiekem wel zeggen, toch? In principe speel ik al lange tijd niet voor Slavia’’, beredeneert Van Buren, al had hij graag meegedaan tegen Feyenoord.