Sleephelling Bigi Pan verkeert in slechte staat

5 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 05 april 2022- De sleephelling waar boten getrokken worden naar het Jamaerkanaal verkeert in zeer slechte staat. Een aantal keren heeft men geïmproviseerd de sleephelling tijdelijk te herstellen. De boten die toeristen vervoeren en de vissersboten worden met kunst en vliegwerk over de weg gesleept.

In het kanaal komen heel wat omgevallen boomstammen voor wat erg gevaarlijk is tijdens het varen. Om te voorkomen dat een boot tegen een stam aankomt en om ongelukken te voorkomen, remmen te bootsmannen steeds af.

Volgens Rashied Doekhi, ligt het probleem deels bij de verschillende ministeries en zij verwijzen steeds naar instanties. Het Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), heeft verschillende ministers gehad, die op hun beurt steeds hebben bepaald wat er te Bigi Pan moet gebeuren zonder de plek te hebben bezocht.

Doekhie benadrukt verder dat de districten tegenwoordig gedecentraliseerd zijn en het probleem kan gemakkelijk worden opgelost. Hij haalde enkele voorbeelden aan die zouden kunnen leiden tot verbetering van de sleephelling:
– Uit het districtsfonds investeren voor renovatie van een betere sleephelling.
– Een controlepost opzetten en daarbij SRD 10 p/p vragen. Dit geld kan worden gebruikt voor onderhoud van de sleephelling.