SLM op weg naar betere tijden

November 17, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 17 november 2021- Met de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gaat het stukken beter. Dit bevestigt directeur Paul de Haan. De schuldenlast van het bedrijf bedroeg vorig jaar ruim 102 miljoen US-dollar. Dit was vooral te wijten aan verkeerde bedrijfsvoering in de afgelopen jaren, maar ook de Covid-19-pandemie heeft een enorme impact gehad op de national carrier. Volgens de Haan zijn er goede vooruitzichten.

Afgelopen week waren de SLM-directie en de RvC op bezoek bij president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd is geïnformeerd over de Airbus A330. Dit toestel zal mogelijk in februari 2022 worden ingezet, op basis van een leasecontract. Dit betekent dat de SLM weer zelf de mid-Atlantische route kan onderhouden. Momenteel wordt een kist van Air Belgium gehuurd. De Haan heeft begrip voor de kritiek vanuit de samenleving dat er weer een vliegtuig wordt geleased. Echter,  de SLM is nu niet instaat om een eigen vliegtuig aan te schaffen.

De vliegmaatschappij werkt verder aan upgrading van het personeel en een verbeterde dienstverlening. Zaken die voor ongerief zorgen bij passagiers, moeten in de nabije toekomst tot het verleden gaan behoren. De Airbus A330 wordt in de tweede week van december, in Suriname verwacht.