SLM overhandigt Crisis- en Herstelplan 2021-2023 aan VP Brunswijk

29 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 29 april 2021- De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een beroep gedaan op de regering voor een maandelijkse ondersteuning van 2 miljoen US-dollar. Dit deed directeur, Paal de Haan gisteren tijdens het formeel kennismakingsbezoek aan vice-president Ronnie Brunswijk. De Haan werd vergezeld van de RvC van de vliegmaatschappij.

Bij deze gelegenheid is het SLM Crisis- en Herstelplan 2021 -2023 aangeboden aan de vice-president. In dit plan is onder andere, een traject opgenomen om te komen tot imago-verbetering van de national carrier.  De maandelijkse ondersteuning van 2 miljoen Amerikaanse Dollar is noodzakelijk om de operationele kosten te dekken en wordt aangevraagd voor een jaar.

Vanwege de total lockdown in het weekend, moet het bedrijf haar vluchten wijzigen en passagiers overbooken. De SLM vraagt de regering om voor deze vluchten de protocollen aan te passen. Tegenwoordig worden passagiers van en naar Suriname vervoerd, pas wanneer zij toestemming hebben van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Vicepresident Brunswijk heeft benadrukt dat het besluit om Paul de Haan aan te trekken als de nieuwe directeur, wordt ondersteund door de totale regering. De verzoeken van de SLM zullen dan ook binnen het kabinet besproken worden.

De SLM is nu bezig de bedrijfsactiviteiten aan te passen en wil niet alleen opereren als carrier naar eindbestemmingen, maar ook als transit carrier tussen Noord, Midden en Zuid-Amerika.

-STVS Nieuwsredactie-