SOC op weg naar een gedragscode in de sport

7 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 06 april 2019 – De sportomgeving moet veilig zijn. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) ontplooit sinds enkele maanden activiteiten in het kader van safeguarding athletes. Na een algemene workshop voor sportbonden in februari en een speciale activiteit voor atleten in maart, volgde er een workshop voor de trainers en coaches op 4 april j.l. in het Olympic House. De coördinatie lag in handen van het SOC-Commissariaat Gender en Sport o.l.v. Kirtie Algoe.
Het ontwikkelen van een gedragscode in de sport stond centraal bij deze workshop. Dit onderwerp vloeide voort uit de workshops voor de atleten in februari. Een van hun adviezen in het kader van safeguarding was het ontwikkelen van huisregels/gedragsregels in de sport.

Ruim 60 personen participeerden aan de workshop van 4 april. Onder de trainers en coaches waren er ook leden van sportbondbesturen. De aanwezige takken van sport waren: atletiek, karate, judo, taekwondo, boksen, tafeltennis, zwemmen, basketbal, volleybal en badminton. Dit is een record in de participatie aan de activiteiten van het SOC gender en sport commissariaat. Tien van de zeventien sportbonden waren vertegenwoordigd. Tijdens de workshop zijn de ideeën over de gedragsregels in de sport verkend en verzameld. Er zullen vervolgactiviteiten komen om deze ideeen om te zetten tot een krachtig en gedragen gedragscode in de sport.

-soc-