SOL grootste probleem valutamarkt

22 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“De regering Santokhi-Brunswijk is op dinsdag 20 september begonnen met interventies op de valutamarkt.” Woorden van waarnemend president Ronnie Brunswijk, die niet prijsgaf met hoeveel financiële middelen de overheid is ingekomen. Wel zei Brunswijk dat oliemaatschappij SOL voor een groot probleem zorgt op de valutamarkt.

Los van de wisselkoersen zijn de prijzen in de winkels ook een uitdaging voor de centrale overheid. Volgens Brunswijk zijn er gisteren tijdens de Raad van Ministers afspraken gemaakt om te geraken tot een mogelijke oplossing. De overheid zal strengere controles uitvoeren en waar nodig zware sancties treffen tegen de ondernemers die zich schuldig maken aan prijsopdrijving.

De minister van Economische Zaken (EZ) Rishma Kuldipsing gaf voor aanvang van de RvM aan dat er op dinsdag 20 september is gesproken met het bedrijfsleven en het Platform van Levensmiddelen Importeurs. Dit, in het kader van onder meer het prijzenbeleid. Volgens haar heeft de fluctuerende koers invloed op de prijzen in de winkels.