Sophia’s Lust eerste in lijn voor Outreach Covid-19

October 29, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 oktober 2021- Sophia’s Lust is volgende week de eerste buurt die wordt aangedaan in het kader van de Covid-19-Outreach. Op donderdag 4 november 2021 vindt er bij het buurtcentrum van dit project een vaccinatiecampagne plaats. In die week zullen er activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met voorlichting en informatie over Covid-19 en vaccinatie. Tijdens de Covid-19-persconferentie op donderdag 28 oktober 2021 zei Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team (NCT) dat er steeds meer interesse lijkt te zijn voor het vaccineren.

Er is een drukte waar te nemen bij de vaccinatiepunten, maar dit is nog niet voldoende. “De strategie is nu om de vaccinatie en met name de informatie naar de mensen toe te brengen en niet meer passief in centra en poliklinieken te wachten totdat mensen zich komen vaccineren.” Asin zegt dat die fase een beetje voorbij is. Volgens hem gaat het nu om de zogenaamde weifelaars, twijfelaars en weigeraars. Hij is hoopvol gestemd. Het blijkt namelijk dat mensen in de verschillende buurten zich echt niet passief opstellen. “Het blijkt dat er heel wat buurtorganisaties actief zijn en heel veel mensen in de buurten mobiliseren. Deze buurtorganisaties hebben ons actief gevraagd,” vertelt de coördinator. Hij toont zich ingenomen “dat in deze tijden van crisis Surinamers van allerlei pluimage samen opstaan om echt te gaan richting het nieuwe normaal. Ik denk dat we echt de countdown hebben ingezet naar het nieuwe normaal.”

In het kader van de Outreach wordt morgen de eerste school bezocht. Het team en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur trekken samen op om te inventariseren hoeveel belangstelling er aan informatie en vaccinatie bestaat op de scholen. Samen met leerlingen en ouders wordt dan besloten welk moment geschikt is voor informatie en vaccinatie. Intussen zijn er al 50 duizend consentformulieren uitgedeeld. Echter betekent het niet dat net zoveel leerlingen gevaccineerd zullen worden, maar wel een aanzienlijk deel.

Voor wat betreft Sophia’s Lust zullen op 4 november de vaccins Pfizer, Sinopharm en AstraZeneca aangeboden worden, terwijl ook de mogelijkheid voor Moderna wordt bekeken. Moderna is volgens Asin, een uitstekend vaccin dat nog wat onderbelicht is. “Het is een van de modernere vaccins met heel goede resultaten”. Behalve Sophia’s Lust is er ook vanuit Latour veel interesse, terwijl er voor Coronie een vaccinatiecampagne wordt opgezet.