Spaanse GP mogelijk toch op F1-kalender in 2020

2 August 2019

Comments: 0

Vrijdag 2 augustus 2019 – De Grand Prix van Spanje zal mogelijk toch deel uitmaken van de Formule 1-kalender van 2020. De Catalaanse regering is akkoord gegaan met het plan om het aflopende F1-contract met één jaar te verlenge.
De toekomst van de Grand Prix van Spanje staat al enkele maanden op losse schroeven. De Grand Prix is één van de vijf races op de huidige kalender waarvan het contract dit jaar afloopt, net als de races in Italië, Duitsland, Mexico en Groot-Brittannië. Laatstgenoemde tekende onlangs een nieuwe deal met de Formule 1, terwijl ook een nieuw contract voor de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Monza niet meer dan een formaliteit lijkt.
30e F1-race in Barcelona
De Grand Prix van Spanje was volgens de geruchten éen van de races die in 2020 niet terug zou keren op de F1-kalender. In een donderdag vrijgegeven verklaring laat de Catalaanse regering echter weten dat het toch akkoord gaat met het plan om het huidige contract met één jaar te verlengen. De voornaamste reden voor de contractverlenging is het feit dat het circuit van Barcelona volgend jaar voor de 30e keer de GP van Spanje zou organiseren, mocht de race toch doorgaan in 2020.
Als de Grand Prix van Spanje daadwerkelijk doorgaat in 2020, zal hij volgens Spaanse media worden verreden op zondag 17 mei. De Grand Prix komt daarmee tussen de races in Zandvoort en Monaco op de kalender te staan.
-RTL GP-