Spanning voelbaar in het land

30 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Er is daadwerkelijk een spanning voelbaar. Dit komt door de armoede die heerst in de samenleving. Volgens de woordvoerder van de vicepresident, Humphrey Dundas, moet het tij worden gekeerd. Dit heeft Ronny Brunswijk, leider van de ABOP, tevens vicepresident van de Republiek Suriname duidelijk kenbaar gemaakt aan president Chandrikapersad Santokhi.

Volgens Dundas stelt de ABOP zich op het standpunt dat de verdere verarming van het volk moet stoppen. Met het Staatshoofd worden er gesprekken gevoerd om het draaglijker te maken voor de werkende klasse en de sociaal zwakkeren. Dundas, die de vicepresident citeerde, maakte duidelijk dat Ronny Brunswijk actie wil zien vanuit de regering. Ook benadrukt hij dat de gesprekken door gaan en de druk vanuit de ABOP zal worden opgevoerd om het armoedevraagstuk aan te pakken.

Gisteren was het ook 36 jaar geleden dat 39 Surinaamse burgers tijdens een gewapend conflict het leven hebben gelaten in het marrondorp Moiwanna. Met de herdenking van deze dag propageert de ABOP vrede, eenheid en gerechtigheid, aldus Dundas.