SPB-VOORZITTER: “Hellings, Gentle en Atompai hebben geen cent achterovergedrukt”

24 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 juni 2021- De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, Raoul Hellings, betreurt het dat zijn naam en die van de overige bestuursleden door het slijk worden gehaald. Volgens de voorzitter wordt er met vuil gesmeten, om mogelijk de resultaten van de aanstaande bestuursverkiezingen te beïnvloeden. Deze opmerking maakte Hellings gister  tijdens een gehouden persconferentie.

In de media werd melding gemaakt dat de bestuursleden ervandoor zijn gegaan met SRD 5 miljoen. Uit een deel van dat geld zou secretaris Mielando Atompai enkele goederen hebben aangeschaft. Hellings geeft aan dat in tegenstelling tot wat wordt beweerd, de financiële zaken van de bond in orde zijn.

Penningmeester Sergio Gentle geeft aan dat de bond diverse projecten heeft uitgevoerd met de financiële middelen, die deels verkregen zijn door het innen van de contributie. Volgens hem is de bond ook bezig geweest met een woningbouwproject, om de leden te voorzien in hun behoefte. Hij legt uit dat de bond een lening heeft lopen bij het Algemeen Pension Fonds van SRD 6 miljoen.

Secretaris Mielando Atompai legt uit dat het project voorzien is van verharde wegen en dat de nutsvoorzieningen reeds aangelegd zijn. Een perceel is voor SRD 97.000 verkocht en het gaat om een totaal van 81 percelen.

-STVS Nieuwsredactie-