Staatsminister Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië brengt bezoekt aan Suriname

20 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 20 februari 2022- Voor het eerst brengt een staatsminister van Saoedi- Arabië een bezoek aan Suriname. Op zaterdag 19 februari zette de staatsminister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Z.E. Adel bin Ahmed Al-Jubeir, voet op Surinaamse bodem

In de Business Lounge van de Johan Adolf Pengel International Airport, heeft de bewindsman een ontmoeting gehad met zijn Surinaamse ambtgenoten Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Armand Achaibersing van Financiën en Planning. De diplomaten van beide landen willen de relaties voorbij het diplomatiek gebied brengen waarbij er afspraken onderling zijn gemaakt. Saoedi-Arabië is een wereldleider op het gebied van olieproductie en distributie. 

Minister Ramdin zegt dat hij uitkijkt naar een partnerschap op het gebied van technische ondersteuning en investering. Volgens Al-Jubeir zijn er veel mogelijkheden voor een collaboratie met Suriname op verschillende gebieden zoals landbouw, waterproductie en hernieuwbare energie. Behalve kwesties rond energiewinning, kwamen ook praktische zaken aan de orde, zoals de visumregeling van de beide landen. De Arabische diplomaat spreekt van een vruchtbare ontmoeting.