Stanley Menzo start weer op in China: ‘Nu zien we wat profs voor bevoorrechte mensen zijn’

28 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 28 april 2020 – Peking is voor hem rustiger dan ooit, maar Stanley Menzo is blij dat hij weer kan doen waarvoor hij in China is: voetbaltraining geven.Na een quarantaine van twee weken op een hotelkamer in Sjanghai, is Stanley Menzo (56) terug in Peking. In de Chinese hoofdstad is de oud-doelman al anderhalf jaar trainer van het belofteteam van Guoan. Daar druppelen al twee weken spelers binnen om weer te gaan trainen. Vanaf gisteren is zijn team eindelijk compleet.

,,We gaan nu proberen intern wat wedstrijden te spelen”, zegt Menzo. Dat de oud-international doelen kan stellen, is een indicatie dat het leven in China weer op gang komt. Al is het anders dan ooit, merkt Menzo in de metropool. ,,Het is een stuk rustiger, ongelooflijk. Normaal doe ik er een uur over om naar de stad te

gaan, nu twintig minuten. Iedereen draagt ook een mondkapje. Verder kan ik alles doen. Ik zit gewoon op mijn scooter, kan uit eten of wat gaan drinken. Het is alleen kleinschaliger.”

Het voetballen blijft ook nog beperkt tot trainen, maar dat betekent voor Menzo al heel wat. ,,Ik ben wel happy op dit moment, dat ik mijn werk kan doen. Ik sta graag op het veld met spelers. Ik denk dat iedereen dat heeft in het voetbal. Velen vragen zich af wanneer ze weer mogen. Nu missen we het en zien we wat voor bevoorrechte mensen we als profs zijn.”

-ad.nl-