Start traject toerismerijp Wageningen

23 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

In Wageningen, in het district Nickerie, valt er veel te bezichtigen uit het koloniale verleden. Om Wageningen toerismerijp te maken heeft een werkgroep het plan gevat een traject van activiteiten uit te zetten. “Wij nodigen eenieder uit Wageningen op een heel andere manier te leren kennen. De eerste activiteiten vinden plaats in het kader van de Srefidensi-viering, en wel van 24 tot en met 27 november aanstaande.

Ruben Forster, coördinator Toerisme in Nickerie, heeft de leiding over de werkgroep. Dit kan vooral het toerisme ten goede komen en daarmee ook de ontwikkeling van het ressort. Het traject om Wageningen weer in de spotlight te zetten, houdt volgens hem verband met het project Re-thinking Tourism. Verder is er ook mogelijkheid voor food and craft en muziekoptredens. Tijdens een feestavond op 24 november op Post Utrecht vinden er storytelling en kampvuur plaats. Op 25 november is er een voetbal knock-out, 26 en 27 november volgen er activiteiten bij Ingi Broki waaronder gezelschapsspelen.

Forster benadruk dat het geen eenmalig project wordt, maar een planning om iets duurzaams te creëren. Daarnaast zal er worden gevaren langs het Maratakkagebied. Donderdag 24 november is gekozen als startpunt om gedurende vier dagen leuke activiteiten te ontplooien. Gedurende deze periode staan er drie hoofdevenementen op het programma, te weten een historische tour, een ontspanningsdag te Ingi Broki en een tour bij Post Utrecht.