Stichting Beauties of Suriname Pageant (TBS) maakt over 2 jaren plaats voor nieuw bloed

August 8, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 08 augustus- De Stichting Beauties of Suriname Pageant gaat tijdens hun 10de jaar officieel overdragen aan een nieuwe generatie. Het ziet er naar uit dat de groep getalenteerde jongemannen en jonge dames bestaat uit het huidige productie team van Tropical Beauties Suriname. Op de kroning van de 2019 miss en mister Tropical Beauties Suriname afgelopen zondag 4 augustus maakte Gitanjali Thakoer-Raghoebarsing dit bekend aan het publiek door haar productie team on stage te halen en die te bedanken. Tijdens de vragenronde van de finalisten nam een van de misters de vraag uit de bowl; ‘Jij bent de nieuwe voorzitter van Stichting Beauties of Suriname Pageant, wat zou jij verbeteren en vernieuwen? En waarom?’ voor het publiek leek dit al op een indicatie dat er iets zal gebeuren. Gitanjali, Jermain Tjin-A-Koeng en Chilton Sampono hebben acht (8) jaren terug nieuw leven in de pageant wereld geblazen. Voor hen is het tijd om over te dragen en zich verder te richten op nieuwe uitdagingen binnen de pageant wereld.

Kroning

Miss Tropical Beauties Suriname 2019 is Farisha Tjin Asjoe en Mister Tropical Beauties Suriname 2019 is Glaucio Stekkel. De organisatie weet dat niet een ieder tevreden is met het resultaat van de jury. Farisha Tjin Atsjoe heeft tijdens de ‘Who Are They- fashion meets talent’ event het publiek kunnen overtuigen van haar fusion allakondre dans talent. Ook heeft ze het publiek op hun puntje van haar stoel weten te brengen, toen zij nog niet in de top 5 van de talentenronde zat. Op de kroningsavond heeft zij met haar charmes in bikini-, gala- en de vragenronde een ieder doen geloven dat zij de titel zou behalen. Anderen nog steeds verbaasd en weer anderen die tevreden zijn, over de uitslag. Farisha behaalde de miss titel en de subtitel van Best talent. Glaucio Stekkel, publieksfavoriet heeft naast de mister titel ook nog de subtitels; People Choice, Best Body en Social media weten te behalen. Zowel de miss als de mister gaan een jaar lang trainen naar de miss Supranational verkiezing in Polen 2020. Dit jaar gaan miss Sri-Dewi Martomamat en Artly Voorburg. Op de avond hebben Sri-Dewi en mister Tropical Beauty Suriname 2018 Angelo Wijngaarde hun ereronde voor de laatste keer mogen doen.

Subtitels

In de top 5 van de talentenronde zaten; Chanise Dijkstiel, Glaucio Stekkel, Aruna Abdul , Dwight Fong-Tin-Joen en Farisha. De subtitel Social Media ging naar miss Kashâya Barrow en mister Glaucio Stekkel. Deze subtitel kreeg je als je heel veel engagement kon krijgen op zowel je eigen page als die van Tropical Beauties Suriname. Photogenic ging naar miss Saragail Soemodihardjo en Philipe Barbosa. Saragail kreeg ook de subtitel People Choice. De subtitel Congeniality, de meest sympathieke miss en mister zijn Stephany Monteiro da Paixão en Dwight Fong-Tin-Joen. Best in Bikini ging naar Chanise Dijkstiel. In de finale van de mister met de juiste volgorde zijn; Enrico Sibelo op de vierde plaats, Dwight Fong-Tin-Joen op de derde, Zanoah Mannen op de tweede en Glaucio kreeg de titel. Bij de missen waren het; Anyely Diaz op de vijfde, Aruna Abdul op de vierde, Saragail Soemodihardjo op de derde, Chanise Dijkstiel op de tweede en de titel ging naar Farisha Tjin Atsjoe. De vragen die de winnende miss en mister moesten beantwoorden waren: Mensen die met zelfmoordgedachte zitten, wat zou je ze adviseren? En ‘jij bent de nieuwe voorzitter van stichting Beauties of Suriname Pageant, wat zou jij verbeteren of vernieuwen en waarom?’

De 6-koppige jury bestond uit Jimmy Lachchi, Janaam Bhojwani, Maureen Powel, Robin Hoven Lieuw Choy, Greg van Glaanen Weyfel en Peggy Tjin. De directors van Supranational Nederland bracht de boodschap over aan de organisatie, dat Supranational in Polen super trots is dat Suriname passie en daadkracht toont om de missverkiezing hoog te houden. De ondersteuning zal stichting Beauties of Suriname pageant blijven krijgen want het werk dat in Suriname wordt verzet om missen en misters te begeleiden in hun persoonlijke groei, ontwikkeling en impact brengen in de samenleving is niet makkelijk. Een advies is om in het pad van succes op te gaan voor dromen die in doelen worden omgezet en vooral de mensen die vanaf het begin erbij zijn niet te vergeten.-.

verslag: Xaviera L. Arnhem/ photo credit: TBS fb page