Stichting Popki Patu (POA) organiseert senioren Valentine

14 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 14 februari 2022- De stichting Popki Patu onder leiding van de voorzitter Lydia Nok, heeft vanwege de geboekte successen, de maand februari uitgeroepen tot senioren Valentine maand. Deze stichting is voortgevloeid uit de stichting Bont en Blauw. De stichting Bont en Blauw is een sociaal-maatschappelijke organisatie ter versterking van gezinnen en gezinsleden.

De oprichter, Lydia Nok, heeft samen met andere vrijwilligers organisaties ervoor gekozen om de ouderen te verwennen met een massage. Ze zegt verder dat het allemaal om de liefde gaat voor onze senioren burgers. Valentine is liefde, maar het is niet alleen voor de jongeren, maar voor iedereen en zo ook onze ouderen die ons op de wereld hebben gezet. Er is voor de senioren gekozen, omdat het een moeilijke tijd is en ouderen kunnen niet altijd de nodige aandacht krijgen van hun kinderen, omdat zij het druk hebben om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

De enthousiaste senioren zeiden dat zij met spanning naar deze dag hebben uitgekeken en na de behandeling, voelden zij zich ontspannen. Ook de dochter van één van de senioren burgers gaf aan dat zij dit een goed initiatief vindt van de stichting Popki Patu en zei dat haar moeder het zeer waardeert.

De directeur van CV-massage, Celsius Vieira, geeft aan dat ouderen ook aandacht nodig hebben. Hij zegt verder dat er steeds meer klachten bij komen kijken naar mate je ouder wordt. Senioren leiden vaak aan ouderdomsklachten zoals slijtage, pijn bij het liggen en/of opstaan, spanning van de spieren, de huid wordt droge en dunner, lopen en afname van de mobiliteit. CV-massage is daarom ingekomen met een speciaal massage pakket voor deze groep senioren, waarbij er rekening wordt gehouden met hun lichamelijk gesteldheid. Vieira is sportverzorger, sportmasseur en krachttrainer. CV-massage is gespecialiseerd in het verzorgen van verschillende soorten massages.