Straten Anjoemaraproject worden gerehabiliteerd en geasfalteerd

9 June 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 09 juni 2019 – De straten van het Anjoemaraproject te Albina krijgen een rehabilitatie en asfalteringsbeurt. Het startsein hiertoe werd gegeven door president Desiré Delano Bouterse op zaterdag 8 juni. Het staatshoofd benadrukte het belang van infrastructuur in de economische ontwikkeling van het land. Hij riep de aanwezigen op gezamenlijk het land op te bouwen.

De president gaf aan, dat de regering blijft werken aan het verlichten van de noden van het volk. Hij memoreerde dat de overheid de burgers blijft tegemoetkomen. Ook liet hij weten dat er op jaarbasis miljarden aan subsidie verstrekt wordt en er voor miljoenen geïnvesteerd wordt in de infrastructuur over het gehele land. Het blijft een van de hooftaken om de minderdraagkrachtigen in het land te helpen.

President Bouterse is ingenomen met de kwaliteit die aannemer Tjongalanga N.V. levert. De aannemer heeft een aantal wegen in Albina en omgeving reeds aangepakt. Zo zijn de wegen te Eurowarte, Marijkedorp, Pierre Kondre en Papatam reeds geasfalteerd. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie beschrijft het asfalteren van de weg als duurzame ontwikkeling brengen voor het gebied. De weg brengt niet alleen verlichting voor het gebied, maar ook voor het overige deel van de plaats. Er is niet alleen een weg aangelegd, maar is ook de toekomst ter hand genomen, zei de bewindsman.

DNA lid Grace Watamaleo riep de plaatselijke bevolking op geduld te hebben aangezien de regering hard werkt om de beloofde ontwikkeling op gang te brengen. Districtscommissaris van Marowijne Noord Oost, Freddy Daniel toonde zich ingenomen met het startsein dat gegeven is om de wegen van het Anjoemaraproject te asfalteren. In dit project wonen er ongeveer 800 personen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-