Studenten mogen fysiek examen afleggen

22 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 22 juni 2021- Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, zei dinsdagochtend 22 juni tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling in de Assemblee, dat het ministerie niet spreekt van een verloren schooljaar. Minister Levens zei, dat het zou kunnen dat het schooljaar een beetje wordt verlengd. Er zal afgerond worden met het werkelijk behandelde leerstof.

“Een prettige medeling is dat ik gisteravond toestemming kreeg om de examenklassen toestemming te geven om weer naar school te mogen.”

Ook de Anton de Kom Universiteit en andere instituten voor hoger onderwijs mogen beginnen met het afnemen van fysieke examens, schriftelijk op locatie. De minister stelde, dat de Covid-protocollen dan wel strak opgevolgd moeten worden. De instituten moeten het formeel schrijven van het ministerie afwachten, volgens Levens komt het dinsdag nog uit.

Er wordt gevraagd om de studenten centraal te stellen en niet te werken met traditionele spelregels, omdat het geen normaal jaar is geweest. Er moet flexibiliteit getoond worden om de studenten en leerlingen tegemoet te komen, hierbij denkt minister Levens aan herkansing.