STVS medewerker Xandino Djokarto is niet meer

December 22, 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 22 december 2019 – Xandino Ramayanto Durango Djokarto, meer bekend als Dien Dien, werd geboren op 8 december 1994 in Paramaribo. Hij bezocht de Elisabethschool 2, LTS II en de Christian Liberty Academy (Engelse school) en het Mondriaan College. Hoewel hij geen uitblinker was op school, groeide hij uit tot een veelzijdige en talentvolle muzikant, fotograaf en videograaf.

Op de Volksmuziekschool leerde hij basgitaar spelen van Robby Tjon En Fa, Bud Gaddum en Ivor Mitchel. Zijn eerste optreden was tijdens de eerste editie van STVS Youth Voice in Theater Thalia, als lid van de gelegenheidsband TNT.
Tijdens de tweede editie in het NIS stond hij weer op het podium met de band Authentic. In 2010 richtte hij samen met zijn broer Yoshiro, de allround band Urbannature op, die later bescheiden hitjes scoorde met de nummers ‘Kong Krosbey’ en ‘Mi Lobi Fa Yei Smile’. Zijn grootste optreden met Urbannature was tijdens Carifesta XI in oktober 2013, in Suriname.
In 2014 begon hij met zijn grootste passie, fotografie en daarna videografie via zelfstudie en cursussen. Hij ontpopte zich als een talentvolle en creatieve fotograaf en videograaf, waarbij hij veel gevraagd werd voor huwelijks-, verjaardags- en sportreportages, vanwege zijn gevoel voor compositie en creativiteit.

Samen met zijn broer Yoshiro richtte hij Photograpics Media op, gespecialiseerd in foto-en videoproducties. Zo produceerde hij videoclips voor muziekgroepen en artiesten als Enver, Damaru, Ontspannuh band, Swit’ firi, Kurano Stars en Shirityo-yare. Hij filmde alle wedstrijden van de zaalvoetbalkampioen The Lions in binnen- en buitenland.

In augustus 2017 trad hij in dienst van de STVS als uitzendregisseur, waar hij tot aan zijn ziekbed in juli 2019 heeft gewerkt. In die maand werd hij getroffen door een virale infectie aan zijn hartspieren.
Xandino is vrijdag 20 december overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, aan complicaties van chronisch hartfalen.

Xandino Djokarto is 25 jaar geworden.
De STVS verliest in hem een veelbelovende, plichtsgetrouwe, toegewijde en hardwerkende werknemer.

-STVS-