STVS organiseert inzamelingsactie voor Brokopondo

23 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 23 mei 2022- “Wij moeten inspelen op deze nationale situatie”. Dit zegt directeur Raoul Abisoina over de wateroverlast, waarmee de plaatselijke bevolking van Brokopondo, momenteel te kampen heeft. De door watersnood getroffen dorpsbewoners zijn in een haast uitzichtloze situatie terechtgekomen. Om de noden van deze Surinamers te ledigen, organiseert de STVS een inzamelingsactie. De launch hiervan vindt vandaag, maandag 23 mei 2022, middels een telethon plaats.  Een ieder die zich geroepen voelt een bijdrage te leveren aan de getroffenen van Brokopondo, kan een bijdrage leveren in financieel als materieel opzicht.

De STVS zal vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid, een maand lang van 23 mei tot en met 23 juni een inzamelingsactie organiseren. Dit ten behoeve van de getroffen bewoners in het district Brokopondo. Dit besluit heeft de directie genomen om samen met het personeel en de gemeenschap een bijdrage te leveren aan de slachtoffers van wateroverlast in het gebied.

De eerste dorpen begonnen begin maart onder te lopen. De dorpen Nieuw Lombe en Kapase Kele en Klaaskreek werden het zwaarst getroffen. Volgens de officiële informatie is de wateroverlast ontstaan door zware regenval en het spillen van het overtollig water uit het stuwmeer.

Na ongeveer drie maanden is de nood nog steeds hoog. Verslaggevers van de STVS die regelmatig in het gebied waren, hebben verslag gedaan van deze situatie. Om de getroffenen een hart onder de riem te steken wil de STVS de Surinaamse bevolking erbij betrekken om de landgenoten die in het Zuiden wonen te helpen.

De telethon die vandaag gehouden wordt, alsook de totale inzamelingsactie, zullen op transparante wijze plaatsvinden. Alle wettelijke procedures zijn hierbij in acht genomen. Een ieder die zich geroepen voelt een bijdrage te leveren aan de getroffenen van Brokopondo, kunnen vanaf 9:00 ‘s morgens langslopen op het complex van de STVS aan de Letitia Vriesdelaan #5.