SUR-CAD Ambulance in zware financiele omstandigheden

5 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 05 augustus 2021- De organisatie biedt al geruime tijd ambulance- en paramedische diensten aan de samenleving, het bedrijfsleven, de overheid en haar instanties. Als de enige particuliere ambulancedienst van Suriname, blijven we de nadruk leggen op het feit dat onze organisatie niet wordt gesubsidieerd door de overheid. In tegenstelling daarop weten wij ook dat het ministerie van Volksgezondheid, al genoeg op haar schouders heeft. Echter, vragen wij ondanks dat haar aandacht voor onze noodkreet.

SUR-CAD riskeert, wegens het uitblijven van betalingen naar de stichting toe, in zwaar weer terecht te komen. Dit heeft meteen effect op onze zakenrelaties, die dreigen met de stopzetting van vitale producten en diensten naar de stichting toe. Het gaat in deze om brandstof voor de ambulances en alledaagse medische verbruiksartikelen. De situatie verergert zich met de dag en heeft al enkele leveranciers ertoe geleid over te gaan tot een “pay on delivery” behandeling.

Ook de huidige economische situatie staat niet aan onze zijde. Het verhogen van onze tarieven werd automatisch dus onvermijdelijk. Echter kijken wij in deze sector en met liefde voor het vak constant ‘door de vingers’ als wij geconfronteerd worden met patiënten die de dienst achteraf niet kunnen permitteren. Dit zorgt dan op zijn beurt weer voor een lage bruto-omzet t.o.v. de torenhoge operatiekosten.

Zoals eerder vermeld, word de organisatie niet gesubsidieerd door de overheid, wat dus betekend dat wij volgens de huidige marktprijzen hulpmiddelen en diensten genoodzaakt zijn in te kopen. Het aanbieden van onze diensten tegen deze zelfde marktconforme prijzen is dus ons recht en onvermijdelijk. Aan de verzekeringsmaatschappijen verzoeken wij ons dit recht niet te ontnemen en de opgestuurde facturen dus ook marktconform uit te betalen om zo de gezondheid van hun verzekerden te kunnen blijven garanderen.

De verzekeringsmaatschappijen in deze betalen, als ze daadwerkelijk betalen, momenteel volgens een oude, niet meer bij deze tijd horend tarief. Waar de Stichting zich verder meer aan stoort is het uitblijven van de schaderapporten vanuit de diverse politieposten. De schaderapporten zijn nodig voor het indienen van de rekeningen bij de verzekeringsmaatschappijen. Dit vormt een sneeuwbaleffect en komen onder andere onze relaties met de brandstofleveranciers in gevaar. Zij willen ongeacht onze situatie dat wij gedisciplineerd de betalingen voldoen.