SURINAAMSE BEDRIJVEN NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR LOCALCONTENT

28 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 mei 2021- Surinaamse bedrijven zijn nog niet klaar voor localcontent. Volgens Annand Jagesar directeur van Staatsolie N.V moeten Suirnaamse bedrijven voldoen aan internationale standaarden. Dit, indien zij willen participeren in de olie winsten van die miljoenen zullen opbrengen gedurende de olieproductie voor de kust van Suriname.

Local content kan worden omschreven als de mate waarin Surinaamse bedrijven en burgers meedelen in de economische activiteiten die de offshore-vondsten met zich meebrengen. Het gaat hierbij om de levering van (lokaal geproduceerde) goederen en diensten en de invulling van arbeidsplaatsen door Surinamers. Om dit mogelijk te maken zal moeten worden gewerkt aan scholing van individuen en de certificering van bedrijven. Staatsolie  zal zich sterk maken om Surinaamse bedrijven zover te krijgen.

Jagesar benadrukt dat er afspraken zijn gemaakt met multinationals dat de Surinaamse bedrijven de voorkeur genieten om goederen en diensten aan te leveren. De  Staatsolie Topman zegt dat er uiteindelijk wetgeving gemaakt zal moeten worden om de positie van de Surinaamse bedrijven veilig te snellen.

 

-STVS Nieuwsredactie-