Surinaamse studenten te Cuba ontvangen goederen van Volksgezondheid

24 January 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Volksgezondheid heeft goederen gestuurd naar Surinaamse studenten die in Cuba studeren. Dit is een donatie in natura om deze studenten te beschermen tegen de toename van het aantal gevallen van Covid-19. Deze goederen zijn afgelopen zondag afgeleverd bij de studenten in Cuba op de Ambassade in Havana.

Minister Amar Ramadhin bezocht deze studenten in Cuba in oktober 2022. De studenten deden later een interview met hem in, waarin ze hun ervaringen beschreven en wat er nodig is om daar goed te studeren. De minister was vooral onder de indruk van de studiediscipline van de jonge Surinamers en gaf zijn woord dat het ministerie al het mogelijke zou doen voor deze Surinaamse studenten.

Ramadhin is nu zoals beloofd van start gegaan en volgens de minister zal het niet bij de eerste zending blijven. Studenten krijgen de ondersteuning die ze nodig hebben zolang ze voldoen aan het gezondheidsbeleid. De voortzetting van de studielening is onlangs ook goedgekeurd door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), waardoor studenten ook garanties hebben voor de continuïteit van hun studie.

De donatie bestaat uit handschoenen, chirurgische en FP2-maskers, schorten en hydro-alcoholische gel. Het ministerie bedankt Ambassadeur Wendy Paulus-Aminta en haar medewerkers voor de nodige steun aan de studenten.