Suriname bereikt Staff Level Agreement met IMF

30 April 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 30 april 2021- President Chan Santokhi heeft vandaag in De Nationale Assemblee bekendgemaakt dat de Staff Level Agreement is bereikt met het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Nu kan er een aanvang worden gemaakt met het herstelprogramma van de regering. Een onderdeel hieruit is het aanpakken van het armoedevraagstuk. De overeenkomst legt een goede basis voor Suriname om verder te praten met de schuldeisers over herschikking van de schulden. Dit geeft Maarten Schalkwijk, coördinator van het Crisis- en Herstelplan aan.

In de overeenkomst heeft het IMF geen financiële middelen vrijgemaakt voor Suriname. Het betreft een overeenkomst op technisch niveau. De Nationale Assemblee hoefde in deze fase nog niet in beeld te komen, voegt Schalwijk eraan toe. De regering zal nu verder met het IMF Executive Board praten, om binnen twee maanden duidelijke afspraken te maken over financiering van de begroting en ondersteuning van de betalingsbalans.

Ook het adviesbureau Lazard heeft haar deel gehad binnen deze overeenkomst, geeft Schalwijk verder aan. Deze organisatie moest mogelijkheden bekijken namens de staat Suriname, om te komen tot herschikking van de schulden.

Binnen twee tot drie maanden moet de regering een definitieve overeenkomst bereiken met het IMF.

-STVS Nieuwsredactie-