Suriname en Dominicaanse Republiek intensiveren bilaterale betrekkingen

6 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Sedert 1 maart 1979 onderhouden Suriname en de Dominicaanse Republiek diplomatieke betrekkingen. De minister van Buitenlandse Zaken van de Dominicaanse Republiek, Roberto Álvarez is op werkbezoek in Suriname. Op dinsdag 6 september heeft Álvarez een deliberatie gehad met minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking .

De ministers van Buitenlandse zaken hebben van gedachten gewisseld over handel en investeringen en over een politieke samenwerking tussen beide landen. Er is ook over politieke kwesties van landen op het westelijk halfrond gesproken en over de samenwerking binnen regionale organisaties.

De Memorandums of Understanding behelzen samenwerking op het gebied van handel, technische-en politieke samenwerking. Een gezamenlijke commissie moet op het gebied van handel en technische samenwerking het traject uitzetten. De minister geeft verder aan dat de mogelijkheid bestaat meer handel te drijven met de Dominicaanse Republiek en investeringen van daaruit naar hier haalt.

De regeringsfunctionaris benadrukt dat het voor Suriname niet alleen belangrijk is om relaties buiten de regio te verstevigen. “Het is cruciaal om ook de betrekkingen binnen de regio te intensiveren”.