Suriname en OFID gaan overeenkomst ter stimulering private sector ontwikkeling aan

15 April 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 15 april 2019 – Naast de ondersteuning via de overheid heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, met het OPEC Fund for International Development (OFID), een overeenkomst getekend ter stimulering van private sector investeringen in Suriname. Het betreft de ‘Agreement for the Encouragement and Protection of Investment’ afgekort AEPI. Deze overeenkomst geeft het raamwerk aan voor investeringen en opent de weg voor Suriname om gebruik te maken van de private sector instrumenten van OFID.

Het belangrijkste doel van deze overeenkomst is het bevorderen van de economische ontwikkeling door het stimuleren van productieve particuliere ondernemingen en het ondersteunen van de ontwikkeling van lokale kapitaalmarkten. Met het ondertekenen van deze overeenkomst zullen mogelijkheden beschikbaar zijn voor private ondernemingen alsook voor financiële instellingen ten behoeve van kleine, middelgrote en micro-ondernemingen.

Voor een optimaal gebruik van de mogelijkheden zal binnenkort een specifieke missie naar Suriname worden uitgevoerd. OFID heeft in Suriname reeds meegewerkt aan het project rehabilitatie van de weg Meerzorg Albina Oost Weg verbinding en biedt nu ondersteuning bij de bouw van Regionale Gezondheidsdienst centra en belangrijke onderdelen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Binnenkort zal OFID aan dit rijtje ook de financiering van een energieproject toevoegen.

-Bron: Ministerie van Financien