Suriname Energy, Gas en Oil Summit vandaag gestart

2 June 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 02 juni 2021- Staatsolie Suriname is vandaag gestart met het virtueel hosten van de Suriname Energy, Oil & Gas Summit, die  als thema heeft: ‘Suriname Open for Business’. De summit is georganiseerd in het kader van de olievondsten voor de kust en om na te gaan hoe Suriname zich het beste op deze ontwikkeling kan voorbereiden.

Eén van de sprekers op deze summit was president Chandrikapersad Santokhi. Hij gaf aan dat de overheid alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat elke Surinamer profiteert van deze ontwikkelingen. Ook de ministers Albert Ramdin en David Abiamofo, van respectievelijk het ministerie van BIBIS en NH waren aanwezig.

De bedoeling van deze Summit, waaraan meer dan 400 bedrijven meedoen, vooral buitenlandse ondernemingen, is om informatie te delen met en door spelers in de oliesector.

De focus lag op de vorderingen die de Internationale Oil Companies maken om olie uit de grond te pompen, en wat Suriname zou kunnen doen om de ontwikkelingen in de juiste richting te leiden. Staatsolie is ook uitgebreid ingegaan op de  ontwikkelingen in het Shallow offshore gebied.

Directeur Annand Jagesar heeft in zijn openingswoord aangegeven wat de belangrijkste doelen zijn van het bedrijf de komende periode, en welke acties ondernomen zullen worden om deze te behalen. De virtuele Suriname Energy, Oil & Gas Summit gaat morgen verder en wordt donderdag afgesloten.

-STVS Nieuwsredactie-