Suriname Eye Center krijgt upgrading

2 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 juni 2022- Met de goedkeuring van het voorstel van ministerie van Volksgezondheid om een bedrag van bijkans € 153.000,- beschikbaar te stellen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komt er bij het Suriname Eye Center een uitbreiding en een upgrading.

Binnen de Raad van Ministers (RvM) is goedgekeurd dat dit bedrag aan de zorginstelling toekomt voor de aanschaf van medisch apparatuur. Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich terugvinden in de uiteenzetting van bewindsman Amar Ramadhin. De visie van het AZP is om in Suriname een oogziekenhuis te bouwen, welke voldoet aan alle standaarden. Hierdoor kunnen niet alleen Surinaamse patiënten, maar ook die uit de regio professioneel worden behandeld.

Om dit project te bewerkstelligen is het ziekenhuis in zee gegaan met enkele donateurs. Echter hebben zich bij de uitvoering van het project stagnaties voorgedaan, als gevolg van het uitblijven van donaties. De ziekeninstelling was toen genoodzaakt om met eigen middelen in te komen. Echter waren deze middelen bestemd voor de aanschaf van medisch apparatuur.

Met het beschikbaar stellen van dit bedrag, zal kan het project van het ziekenhuis verder worden voortgezet. De financiering komt ten laste van de ontwerpbegroting van het Ministerie van Volksgezondheid over het dienstjaar 2022, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.